Snabba chokladkakor med glass och hallon

Det här är ett recept jag haft ganska länge. Vet inte riktigt var jag hittade det. När man blir sugen på en god och snabb efterrätt är det perfekt att göra. Oftast har man alla ingredienser hemma i skafferiet. Kakorna blir lite härligt sega eller hårda beroende på hur tunt man trycker ut degen på plåten. 
Såhär gör du:
  • 100 g rumsvarmt smör/margarin
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
Rör eller vispa smör, socker och sirap poröst.
 
 
Tillsätt sedan:
  • 2 dl mjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk bikarbonat (eller 1 tsk bakpulver)
Rör ihop allt till en smet. Platta ut smeten på bakplåtspapper på en plåt. Ju tunnare den är desto hårdare blir kakorna. Grädda i 175 grader i knappt 15 minuter - kolla noga så att det inte blir bränt. När du tagit ut plåten ur ugnen, använd en pepparkaksform eller liknande och ta ut fina kakor. Ät gärna med glass och varma hallon!
 
 
 
 
 
 
#1 - - Katarina Rustas:

Så kul att du börjat blogga, inte en dag försent!

Svar: Tack, kul att du hittat hit :-)
Christina