Kyckling med currysås

 
Idag köpte jag två Bjärekycklingar och helstekte dem i ugnen. 150 graders värme tills stektermometern visade 76 grader. Jag hade kryddat dem med teriyakimarinad och lite olika kryddor. Lägg gärna lite kryddor under skinnet så blir det extra gott.
Till kycklingen hade vi en enkel currysås. Den gör du såhär:
1 schalottenlök, finhackad
1 grönt äpple, skalat o rivet
1/2 dl sweetchilisås
1/2 hönsbuljongtärning
1 dl vatten
2 1/2 dl mellangrädde
Kryddor: curry, ingefära, salt och peppar.
Fräs löken och det rivna äpplet i smör. Tillsätt kryddorna och buljongtärningen. Häll sedan i chilisåsen och vattnet. Tag kastrullen från plattan och mixa med stavmixer. Tillsätt grädden och låt det koka ihop en stund.
Servera med ris och sallad, gärna med någon frukt i.