Torskfilé med grädde och örter

 I går hörde jag en kock på radion prata om att det var gott att marinera makrill och strömming i grädde och fransk senap, och sedan panera med örter. Då tänkte jag att det borde funka med torsk också. Det blev supergott!
 
Ingredienser:
  • 5 st torkryggfiléer
  • 4 dl grädde
  • 1-2 krukor dill
  • 1 kruka bladpersilja 
  • 4 tsk Dijonsenap
  • salt o peppar
  • 1 1/2 dl vitt vin
  • 15 st cocktailtomater 
Tina fisken, om den är frusen. Häll upp grädde i en vid skål och blanda i senap, salt o peppar. Vänd runt fisken i grädden och låt den ligga där medan du hackar örterna. Lägg örterna på ett fat och vänd runt fisken i dem. Stek i smör i en panna. När fisken fått färg, häll i vinet i pannan och därefter resterna av gräddmarinaden. Lägg även i tomaterna, hela eller halverade. Låt koka ihop några minuter. 
Servera med färskpotatis och lite sallad.