
I går hörde jag en kock på radion prata om att det var gott att marinera makrill och strömming i grädde och fransk senap, och sedan panera med örter. Då tänkte jag att det borde funka med torsk också. Det blev supergott!
Ingredienser:
- 5 st torkryggfiléer
- 4 dl grädde
- 1-2 krukor dill
- 1 kruka bladpersilja
- 4 tsk Dijonsenap
- salt o peppar
- 1 1/2 dl vitt vin
- 15 st cocktailtomater
Tina fisken, om den är frusen. Häll upp grädde i en vid skål och blanda i senap, salt o peppar. Vänd runt fisken i grädden och låt den ligga där medan du hackar örterna. Lägg örterna på ett fat och vänd runt fisken i dem. Stek i smör i en panna. När fisken fått färg, häll i vinet i pannan och därefter resterna av gräddmarinaden. Lägg även i tomaterna, hela eller halverade. Låt koka ihop några minuter.
Servera med färskpotatis och lite sallad.