Glutenfri rulltårta

 
En supersnabb och god bakelse (rulltårta) gör jag såhär:
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl socker
  • 5 msk potatismjöl
  • 3 msk kakao 
  • 1 tsk bakpulver
  • kokos att strö över
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ihop potatismjöl, kakao och bakpulver i en skål, sikta ner det i äggen. Rör om ordentligt. Bred ut i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda i 250 grader i ca 5 minuter. Håll koll, det blir lätt bränt.
Strö kokos över kakan. Vänd upp den på ett bakplåtspapper och lossa det andra från botten. pensla pappret med lite kallt vatten om det inte vill lossna. Låt den svalna under en fuktig bakduk. 
Fyllningen kan du till exempel göra av vaniljkvarg och hallon (om du har frysta hallon, tina dem inte). Jag tog 1 1/2 förpackning kvarg och ca 3 dl hallon. 
Bred ut över botten och rulla ihop. Skär breda skivor och servera som en bakelse.
 
 
#1 - - Anonym:

Jättegod!!!

Svar: :-)
Christina

#2 - - Bella :

Ser supergod ut :D

Svar: Tack! Det är den verkligen :) Lätt att byta ut fyllningen efter tycke och smak också! /Christina
Christina