Fläskkotletter som hos mormor

När jag var liten och kom hem till mormor på besök stod det oftast något på spisen och puttrade, t.ex. fläskkotletter i gräddsås. Dagens middag är min egen version av det mormor lagade. Fläskkotletter i gräddsås. Till det hade vi idag kokt potatis, svartvinbärsgelé och sallad.
 
 
Jag kryddar kotletterna med vit- och svarttpeppar, paprikapulver och salt. Sedan steker jag dem i smör tills de fått fin färg på båda sidor. Jag brukar steka 2-3 kotletter åt gången. Om smöret i pannan blivit bränt när köttet stekts sköljer jag ur pannan, annars gör jag såsen direkt, tar bara upp köttet ur pannan först. Jag häller i lite viltfond, lite portvin, lite kinesisk soja, grädde, mjölk och creme fraiche. Kryddar med salt, peppar och timjan. När såsen kokat ihop några minuter lägger jag tillbaka köttet så att det får puttra i pannan 15-20 min.
 
 
Visa fler inlägg