Hittepå-gryta

 
Här är receptet på en egenkomponerad köttgryta.
  • 1 kg högrev eller ytterlår
  • 2 st gula lökar
  • 2 st vitlöksklyftor 
  • 2 stora morötter
  • 4 dl vatten
  • 5 dl rött vin
  • 1 st mörk oxbuljongtärning
  • 1 1/2 msk viltfond
  • 3 msk tomatpuré 
  • 1 1/2 msk mjöl
  • 1 dl grädde
  • lite kinesisk soja
  • salt och peppar 
Skär köttet i bitar och bryn i en stekpanna. Krydda det med salt och peppar. Lägg över i en gryta och häll på vatten, vin, tomatpuré, viltfond och buljongtärningen. Skär löken och vitlöken i bitar och fräs en stund i stekpannan. Strö över mjölet och rör runt. Häll ner löken i grytan och låt det puttra i ca 2 tim. Skala morötterna och skär i bitar. Lägg ner dem i grytan tillsammans med grädden o sojan och låt koka 30 min till. Smaka av med salt och peppar. Servera med potatis eller ris och lite sallad.
Visa fler inlägg