Fantastisk äppeltoscakaka!
Kaka (har utgått från ett recept på elvasmatblogg.se)
- 100 g smör
- 1 dl strösocker
- 2 ägg
- 1,5 dl vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 4 små svenska äpplen
- 1-2 tsk kanel
Tosca
- 75 g smör
- 1 rågad dl strösocker
- 100 g flagad mandel
- 1,5 msk vetemjöl
- 1,5 msk mjölk
Gör toscasmeten i en kastrull. Smält smör och socker, blanda därefter i mjölet och mandeln och låt puttra ihop en stund under omrörning. Tillsätt mjölken och rör runt. När kakan är gräddad 25 min, ta ut den ur ugnen och häll över toscasmeten. Höj värmen till 200 gr och grädda ytterligare 8-10 min, tills kakan är gyllenbrun.
Jag hade vaniljkvarg till, det blev lite syrligt och gott till den söta kakan. Killarna tog vaniljglass.