Grillad kyckling med nudelsallad

Idag lyckades vi fånga solen innan den gick ner bakom träden. Alltid härligt att sitta ute och äta! Vi grillade kyckling och gjorde en asiatisk-inspirerad nudelsallad till. 
Recept
1 kg kycklingfilé 
 
Marinad
Rapsolja
Sesamolja
Japansk soja
Sweetchilisås
Chilipeppar
Ingefära
Kanel
Salt o peppar
 
Sås
4 st vitlöksklyftor
1msk olja
4 msk japansk soja
2 msk strösocker
4 tsk vetemjöl
3 dl vatten
 
Sallad
1/2 salladshuvud
3 st morötter
1/2 liten vattenmelon
2 dl sojabönor
1 näve sockerärtor 
2 paket glasnudlar
 
Börja med att skära kycklingen i lite mindre bitar. Lägg dem i marinaden en stund. Koka nudlarna enligt förpackningen. Häll av och skölj i kallt vatten. Riv salladen i bitar, skala och skär morötterna och vattenmelonen i bitar. Strimla sockerärtorna. Lägg allt i en stor salladsskål. Garnera gärna med lite solroskärnor eller cashewnötter.
Såsen: Fräs den pressade vitlöken i lite olja, tillsätt övriga ingredienser (vattnet sist) och låt koka ihop en stund.
Grilla kycklingen. Vid servering blir det gott att hälla såsen över nudelsalladen. 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg