Gårdskyckling med örter och citron

Det blir så mycket godare att grilla kycklingen själv mot att köpa färdig! Speciellt när man lägger in örter och kryddor under skinnet.
 
Igår gjorde jag kryddblandningen så här:
1 dl rapsolja
rivet skal av en citron
saften av 1/2 citron (ta mer om du vill ha mer citronsmak)
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk japansk soja
1 "tumme" färsk riven ingefära
chilipeppar efter smak
salt o peppar
1 kruka färsk koriander
1 kruka färsk bladpersilja 
1/2 kruka färsk basilika
 
Hacka kryddor och blanda med övriga ingredienser. Lätta på skinnet och peta in kryddblandningen. Smeta in resten utanpå. Lägg några extra vitlöksklyftor, citronskivor och örtkvistar i magen på kycklingen.
 
 
Sätt in i ugnen, 175-200 grader ca 1,20 - 1,30 tim. Använd helst en stektermometer. Den är klar när temperaturen är 78 grader.
 
Jag serverade kycklingen med ris, currysås och ananassallad.