Snabba chokladkakor

 
De här lite sega, supergoda chokladkakorna bakade min mellanson idag, när vi skulle ha gäster på middag. Beroende på hur tunt man trycker ut degen på plåten, blir de antingen mjuka, sega eller hårda. Lika gott vilket som :-)
Vi hade apelsinmarinerade jordgubbar och vaniljglass till!
 
Nu till receptet:
  • 100 gr rumsvarmt smör
  • 1 dl socker
  • 2 msk ljus sirap
Rör/vispa ihop tills det blir poröst.
Tillsätt:
  • 2 dl mjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk bikarbonat (eller 1 tsk bakpulver)
Rör ihop till en fast smet. Platta ut på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i 10-15 min, beroende på hur tunt du plattat ut den. Kolla flera gånger, det kan lätt bli bränt. Låt svalna något på plåten. Jag brukar ta ut hjärtan eller stjärnor med pepparkaksformar. Annars kan man bara skära i bitar. 
 
Servera med glass eller grädde och lite kalla eller varma bär, typ hallon, jordgubbar eller björnbär.