Kryddat havrebröd i långpanna

Efter att ha bakat ett otroligt gott vörtbröd under julen blev jag inspirerad att tillsätta lite kryddor till det här havrebrödet som man enkelt gör i långpanna. Så jag testade med malen pommerans och fänkål - mycket gott! Än så länge har jag bakat det tre gånger på två veckor! :-)
 
Receptet kommer här:
50 gr jäst
8 dl vatten 37 grader
0,5 dl mörk sirap
0,5 dl olivolja
1 msk salt
1 tsk malen pommeranskrydda
1 tsk mortlade fänkålsfrön
6 dl havregryn
6 dl vetemjöl
3 dl rågsikt
3 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
 
Blanda ner jästen i vattnet. Tillsätt olja, sirap, havregryn o kryddor, blanda sedan ner mjölet. Kör 10 min i assistent. Degen ska vara ganska lös. Jäs i bunken

 i 1 tim. Häll ut degen i en långpanna med bakplåtspapper. Mjöla händerna el en kavel och tryck/kavla ut den i pannan. Skär ut rutor med vass, oljad kniv. Låt jäsa 30 min. Grädda ca 20 min i 225 grader. Stjälp upp ur långpannan när du tagit ut den ur ugnen. 
 
Jag brukar alltid skära upp brödet i rutor och frysa in dem, så är det lätt att tina så många bröd man behöver.
 
Glöm inte att mjöla händerna eller kaveln innan du plattar ut degen i långpannan.
 
Mitt favoritpålägg på brödet är mozzarella, salami och tomat!

(null)

 Kommentera gärna om du har några andra favoritkryddor du brukar tillsätta i brödet.
Lycka till!
 
 
 


Visa fler inlägg