Pasta Carbonara
Efter hockeymatch för yngste sonen behövde vi en snabblagad middag. Det fick bli pasta carbonara.

Recept
2 pkt bacon
2 dl créme fraiche
2 dl mjölk
2 dl riven parmesanost
1 dl riven prästost
1 stor chalottenlök
1 vitlöksklyfta
2-3 äggulor
Salt o peppar
Färsk pasta till 4 personer

Börja med att koka upp vatten till pastan. Hacka löken och skär eller klipp bacon i småbitar. Bryn lök och bacon i en stekpanna. På slutet lägger du ner en hel, skalad vitlöksklyfta.
Blanda créme fraiche, mjölk, ost och salt och peppar i en skål. Häll ner i pannan med bacon. Låt koka ihop. Ta ur vitlöksklyftan.
Blanda ner äggulorna innan servering. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. När du hällt av vattnet, häll ner pastan i baconröran. Om det blir för tjockt, häll bara i lite extra mjölk. Servera med sallad.