Härlig potatis- och grönkålsomelett efter träningen

När man varit och tränat och behöver en snabb middag passar denna potatis- och grönkålsomelett perfekt. För att slippa steka potatisen i omgångar i stekpannan använde jag istället ugnen. De behövde bara vara inne ca 5 min, då jag gjort tunna skivor. Ungefär lika lång tid som det tog att värma grönkålen i mikron.
 
 
Här kommer receptet:
4 ägg
1/2 dl mjölk
2 stora potatisar
lite olivolja
2 dl fryst hackad grönkål
3 msk grädde
Salt, peppar, chili explosionkrydda
 
Sätt ugnen på 225 grader, varmluft. Skrubba potatisen och skiva den tunt. Lägg på bakplåtspapper på en plåt, häll lite olja och salta och peppra direkt på bakplåtspappret. Lägg sedan ut potatisskivorna. Skicka in i ugnen och låt dem stå ca 5 min. Kolla dem ofta!
Lägg den frysta grönkålen i en skål och häll över grädden. Tillsätt lite salt och peppar. Kör på full effekt i micron ett par minuter, tills det tjocknat lite.
Vispa ihop ägg och mjölk och krydda med salt, peppar och chili explosionkrydda.
När potatisen fått lite färg, lägg över dem i en stekpanna. Häll över äggsmeten. Sänk värmen till ca 4:an och lägg på ett lock. Låt omeletten bli lite fast, men håll koll så att den inte blir bränd i botten. När den nästan är klar, häll över grönkålen på ena sidan och vält över resten av omeletten.
Servera med en god sallad.