Nötchokladmaräng med glass och hallon

Blev sugen på en härlig efterrätt ikväll. Hittade ett recept på en nötmarängrulltårta på Allt om Mat's hemsida som jag gjorde om lite. Sen lade jag till vaniljglass och hallon.
 
Nötmarängbotten:
  • 3 dl strösocker
  • 5 st äggvitor
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 50 g hackad mandel
  • 150 g hackade hasselnötter

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget, fortsätt vispa.

 
Blanda nötter/mandel, mjöl och kakao i en separat skål.
 
 
Blanda försiktigt ner i marängsmeten.
 
 
Bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i ugnen ca 15-20 minuter.
 

Stjälp upp på sockrat bakplåtspapper, dra försiktigt av det pappret som den gräddats på. Låt svalna.
 
Nu är det bara att lägga upp några vaniljglasskulor i en skål, skära småbitar av nötmarängen och lägga på glassen, sen hälla lite hallon över.
 

Killarna gav det bra betyg :-)
 

 

 
 
 
#1 - - Monica Holm:

Det låter som jag skulle ha tackat ja till inbjudan om middag.