Fantastisk Banoffepaj

 
Har länge tänkt att jag skulle göra en Banoffepaj, men aldrig kommit till skott. Trodde att det skulle vara jobbigt att göra men det gick snabbt och var hur enkelt som helst! Ingen ugn, bara 15 min i kylen. Ta de bär du har hemma och dekorera med. Den blir ganska söt, så det gör inget om bären är lite sura.
 
Recept
1 pkt Digestivekex (400 g)
150 g smält smör
3 dl grädde
2 st bananer
1 burk karameliserad mjölk (Dulce de leche, som är färdig kolasås)
Valfria bär att dekorera med - jag använde blåbär, krusbär och röda vinbär.
 
Börja med att smälta smöret, bryt kexen i bitar och lägg i en matberedare. Mixa dem till smulor. Tillsätt smöret och blanda ordentligt. Tryck ut smulblandningen i en form med löstagbar kant. Packa dem ordentligt så smular det mindre när du skär upp den sen. Låt stå i kylen en stund. (Eller i frysen om du har bråttom)
Bred ut kolasåsen i pajskalet, skiva bananerna och lägg i ett lager uppe på kolan. Vispa grädden ganska hårt, bred ut/spritsa den över bananerna. Toppa med färska bär.
njuuut!

Sommarpannkakor med fullkornsdinkel

 
Idag köpte vi blåbär, jordgubbar och bigarråer i ett stånd vid vägkanten. Ett försök att bortse från allt regn och låtsas att det är sommar och sol ;-)
Det blev pannkakor med fullkornsdinkelmjöl och många ägg till bären. Riktig sommarsmak!

Pannkakor

7 ägg
5 dl mjöl, varav 1,5 dl fullkornsdinkel 
1 l röd mjölk
1 tsk strösocker 
2 tsk vaniljsocker
3/4 tsk salt
smör att steka i
 
Blanda äggen med alla torra ingredienser, tillsätt lite av mjölken och vispa ihop så att alla klumpar försvinner. Tillsätt resten av mjölken och vispa lite till. Låt gärna smeten stå en stund så att den sväller. Stek i stekpanna i ordentligt med smör. 
 
Allra godast tycker jag att det blir med jordgubbar, blåbär, lime och lite strösocker på!
Visa fler inlägg