Hittepå-gryta

 
Här är receptet på en egenkomponerad köttgryta.
  • 1 kg högrev eller ytterlår
  • 2 st gula lökar
  • 2 st vitlöksklyftor 
  • 2 stora morötter
  • 4 dl vatten
  • 5 dl rött vin
  • 1 st mörk oxbuljongtärning
  • 1 1/2 msk viltfond
  • 3 msk tomatpuré 
  • 1 1/2 msk mjöl
  • 1 dl grädde
  • lite kinesisk soja
  • salt och peppar 
Skär köttet i bitar och bryn i en stekpanna. Krydda det med salt och peppar. Lägg över i en gryta och häll på vatten, vin, tomatpuré, viltfond och buljongtärningen. Skär löken och vitlöken i bitar och fräs en stund i stekpannan. Strö över mjölet och rör runt. Häll ner löken i grytan och låt det puttra i ca 2 tim. Skala morötterna och skär i bitar. Lägg ner dem i grytan tillsammans med grädden o sojan och låt koka 30 min till. Smaka av med salt och peppar. Servera med potatis eller ris och lite sallad.

Dubbla grytor

 
Söndag eftermiddag och alla hockeyaktiviteter är avklarade. Insåg att veckan skulle bli fylld av hockey, caféjobb, handledarkurs för övningskörning mm mm så det behövdes färdig mat att värma på till middagar under veckan.  Köpte högrev och ytterlår (grytbitar) och gjorde två grytor. En av dem gör jag i en lergryta i ugnen, enklaste grytan man kan tänka sig! Den andra blir en helt egen ihopkokad gryta på spisen.
 
 
 
Mycket kött för oss just nu... Men jag får kompensera med att göra fisksoppa senare i veckan. Recept kommer jag lägga upp inom kort. 

Laxburgare

 
Gjorde en variant på min laxburgare idag. Bytte ut tomaten i salsan mot avokado och mango. Kryddade med koriander och extra chilikrydda. Alltid lika gott med fetaoströra till laxen. Recept finns under recept :-)
Om man låter laxröran stå en stund håller den ihop bättre när man steker burgarna. 
 
Visa fler inlägg