Lättlagad fiskgryta i ugn

Enklast möjliga - en fiskgryta som lagar sig själv i ugnen. Ikväll var det många ispass i olika ishallar så det fanns inte mycket tid för att göra middag. Det fick bli en fiskgryta med tomatsås och dill.
 
 
Recept
800 g torskfiléer (jag använde frysta som var halvt tinade)
2 burkar krossade tomater
1 1/2 dl grädde
1 dl vitt vin
1 kruka dill
Salt och peppar
 
Skär de halvt tinade fiskblocken i stora bitar. Lägg i en ugnsfast form och salta och peppra lite. Rör ihop tomatkrosset med grädde, vin och salt o peppar. Klipp dillen över fisken. Häll över tomatblandningen så att den täcker fisken. Ställ in i ugnen i ca 30 min (225 grader). Koka potatisen medan fisken är i ugnen. om man vill kan man riva lite parmesanost över när det är ca 10 min kvar. 
 
 
 
 

Chicken Tikka

En riktigt snabb middag blir det om man köper färdig Chicken Tikka-sås på burk. Bara att bryna på lite kycklingfiléer i bitar, krydda dem efter eget tycke och smak. Kycklingen behöver bara få lite färg, sen kan de steka klart när man hällt över den färdiga Tikka-såsen som man låter koka tillsammans med kycklingen en stund. Koka valfritt ris att servera till. Basmatiris behöver bara koka ca 10 min. 
 
 
En sallad med majs och gurka blir gott till. En klick yoghurt är också gott. Vi åt även Naanbröd, penslat med smält smör. Tar bara 2 min i ugnen. Följ anvisningarna på förpackningen.
Visa fler inlägg