Pasta Carbonara

Efter hockeymatch för yngste sonen behövde vi en snabblagad middag. Det fick bli pasta carbonara.
 
 
Recept
2 pkt bacon
2 dl créme fraiche 
2 dl mjölk
2 dl riven parmesanost
1 dl riven prästost
1 stor chalottenlök 
1 vitlöksklyfta
2-3 äggulor
Salt o peppar
 
Färsk pasta till 4 personer
 
 
Börja med att koka upp vatten till pastan. Hacka löken och skär eller klipp bacon i småbitar. Bryn lök och bacon i en stekpanna. På slutet lägger du ner en hel, skalad vitlöksklyfta. 
Blanda créme fraiche, mjölk, ost och salt och peppar i en skål. Häll ner i pannan med bacon. Låt koka ihop. Ta ur vitlöksklyftan.
Blanda ner äggulorna innan servering. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. När du hällt av vattnet, häll ner pastan i baconröran. Om det blir för tjockt, häll bara i lite extra mjölk. Servera med sallad.
 
Visa fler inlägg