Tom Kha Gai med blomkål

Häromdagen gjorde jag en Tom Kha Gai med blomkål som blev så där god så att man inte vill sluta äta, fast man är proppmätt. Den här rätten måste ni verkligen prova!
 
 
Ingredienser till 6 personer:
1 kg kycklingfiléer
1/2 blomkålshuvud
2 morötter
1 gul lök
2 små vitlöksklyftor
1 förp. grön currypasta
1 citrongrässtjälk
2 tsk färsk ingefära
2 burkar kokosmjölk
1 lime + ev. torkade limeblad
1 grönsaksbuljongtärning
4 dl vatten
1 msk fisksås
1/2 - 1 röd chili
1 tsk salt
Sesamolja och rapsolja att steka i
 
Finhacka lök och chili, skär morötterna i slantar. Dela blomkålen i små buketter. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och krydda dem med salt, peppar och chili explosionkrydda.
 
Hetta upp lite neutralolja och sesamolja i en stekgryta. Fräs lök, pressad vitlök och grön currypasta några minuter. Tillsätt citrongräs, morötter och blomkål, låt det fräsa lite. Lägg därefter i röd chili, fisksås, ingefära, kokosmjölk, pressad lime, grönsaksbuljong, salt och vatten. Koka upp och låt sjuda 5-10 min.
 

Bryn kycklingen i omgångar i en separat stekpanna. Lägg över den i grytan med blomkål och låt puttra 10 min.

Tänk på att krossa citrongräset för att få fram mer smak. Servera med baguette, koriander och gärna lite cashewnötter. Det är så otroligt gott att doppa baguetten i soppan! För mig är detta en helt beroendeframkallande rätt! 😄

 

 

 

 

 



0 kommentarer publicerat i Allmänt
Taggar: Gröncurry, Kyckling, Middag, Soppa, Thai, TomKhaGai