Saffran, saffran, saffran

Nu är det mycket saffran som gäller för familjen... Alla tre sönerna säljer saffran för sina respektive hockeylag. Jag insåg att det var dags att hitta på lite andra recept än bara lussebullar. 
 
Mitt första recept blev ett med pasta och kräftstjärtar.
 
 
Såsen
1 st chalottenlök
2 st salladslökar
1 dl vitt vin
1/2 fiskbuljongtärning
0,5 g saffran
1 burk créme fraiche
1 1/2 dl grädde
1 liten röd paprika
1 näve sockerärtor
2 burkar kräftstjärtar
chili explotionkrydda
salt o peppar
 
Finhacka löken och salladslöken. Fräs i smör. strimla paprikan och sockerärtorna. Tillsätt paprikan, saffran, buljongtärningen och låt det fräsa några minuter. Häll i vin och grädde och krydda efter smak. Låt koka ihop några minuter. Precis innan servering tillsätter du kräftstjärtarna och sockerärtorna.
 
 
Servera med färsk pasta och parmesanost.